Tom Boonen wordt ambassadeur
Tom Boonen wordt ambassadeur
22.02.2018

Tom Boonen wordt ambassadeur

Tom Boonen wordt ambassadeur
Tom Boonen is deze namiddag voorgesteld als ambassadeur van Captains of Cycling. De 37-jarige Belg zet vanaf heden zijn schouders onder dit project. Gezien het palmares van Tom Boonen, kan Captains of Cycling zich geen betere ambassadeur wensen. Tom was tijdens zijn carrière het uithangbord van het Belgische wielrennen onder meer als wereldkampioen, drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen en viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix. Paul De Geyter, algemeen manager Captains of Cycling: “In april vorig jaar maakte Tom een einde aan zijn actieve wielercarrière en vanaf september stopte ik als manager van wielrenners. Ik ben heel blij dat onze wegen elkaar opnieuw kruisen, ditmaal in het Captains of Cycling- en Lotto Soudal-verhaal.”

“Ik ben uiterst tevreden dat Tom aan het Captains of Cycling-verhaal wil meeschrijven en ook de Lotto Soudal-ploeg met raad wil bijstaan. Hopelijk is dit het begin van een jarenlange succesvolle samenwerking.”

“Tom wordt ambassadeur van Captains of Cycling. Het was voor iedereen duidelijk dat Tom de meest geschikte persoon is om die rol op zich te nemen. Als renner was hij jarenlang het uithangbord van het Belgische wielrennen en zijn ambassadeurschap bij Captains of Cycling is dus allesbehalve een breuklijn met het verleden, maar een voortzetting van de promotie die hij steeds gevoerd heeft voor het Belgische wielrennen.”

“De eerste reacties vanuit de ploeg en staf van Captains of Cycling zijn heel positief en de renners kijken ernaar uit om met Tom van gedachten te kunnen wisselen en tips te krijgen om zo hun resultaten nog te verbeteren.”

Tom Boonen: “Ik heb vorig jaar vanop afstand het Captains of Cycling-project zien ontstaan. Paul heeft me de bedoeling verder toegelicht en ik zie het als een uitdaging om als ambassadeur dit project verder te ondersteunen. Als renner denk ik dat ik mijn steentje heb bijgedragen tot de promotie van het Belgische wielrennen, en vanuit mijn nieuwe rol zal ik dat verder proberen. Wielrennen is altijd de sport van het volk geweest en België heeft uiteraard een immense wielerhistorie. Zowel de fan als de ondernemer voelt zich verbonden met onze sport.”

“Mijn rol voor de Lotto Soudal-ploeg kan je best omschrijven als een adviserende rol. Ik zal absoluut niet over de schouders van iedereen meekijken, maar op de domeinen waar ik mijn ervaring kan aanwenden, zal ik dat met plezier doen. Ik ken uiteraard veel stafleden en renners uit het verleden, dus een inloopperiode zal niet nodig zijn
Terug