Lotto en ASO verbinden zich langer aan elkaar

ASO en Lotto hebben elkaar gevonden in een verlengde overeenkomst die beide partijen tot en met 2024 aan elkaar zal verbinden.
Algemeen 22 april 2021

ASO, de organisator van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, en Lotto hebben elkaar gevonden in een verlengde overeenkomst die beide partijen tot en met 2024 aan elkaar zal verbinden. Het is een logische verderzetting want ook in het verleden konden de Ardennenklassiekers al rekenen op de trouwe steun van het populaire trekkingsspel van de Nationale Loterij.

Koers maakt deel uit van het Belgische DNA. Het werkt verbindend, is heel erg toegankelijk en de uitslag is veelal onvoorspelbaar. Een aantal waarden wie we ook terugvinden bij Lotto, al decennia lang een van de belangrijkste steunpilaren van het Belgische wielrennen. Met een claim als ‘Gangmaker van de koers’ willen ze deze rol nog extra in de verf zetten.

Beide partijen zijn uiteraard tevreden met nieuwe overeenkomst want zowel voor de organisatie als voor de sponsor biedt dit tal van opportuniteiten. De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn wedstrijden met een grote internationale weerklank, maar ze maken ook deel uit van het typische Belgische wielererfgoed. Na een paar moeilijke edities, zonder toeschouwers, wordt het belangrijk om vanaf dat het opnieuw toegelaten is de unieke band met de supporters aan te halen.

Ook een mening die gedeeld wordt door de renners, want zo liet Philippe Gilbert zich nog ontvallen dat z’n overwinning tijdens de Waalse Pijl in 2011 één van z’n mooiste herinneringen zal blijven. Het voelde immers als binnenrijden in een stadion. De sfeer die de supporters creëren op de Muur van Hoei is uniek. Z’n overwinning enkele dagen later in Luik-Bastenaken-Luik was dan weer het mooiste wat een Waalse renner zich kan inbeelden.