Voorstelling Lotto Soudal 2020

Kom hier alles te weten over Lotto Soudal en de Ladies
Algemeen 10 februari 2020

Een nieuw seizoen, nieuwe truitjes en vooral: nieuwe renners. Lotto Soudal is helemaal klaar om grenzen te verleggen in 2020. De toon is alvast gezet met 2 overwinningen van Caleb Ewan en 1 van Matthew Holmes. “The best way to start this season”. En of. Kom meer te weten over het team, van anciens met jarenlange ervaring op de teller tot frisse, ambitievolle benen.

Laten we teruggaan naar de wortels van Lotto Soudal. In 1985 ontkiemde onze ploeg in het wielerlandschap. Al snel groeiden we uit tot een vaste waarde van het peloton. Onze filosofie ‘Belgisch talent laten meedraaien op wereldniveau’ was vanaf de eerste seconde duidelijk en die koers zijn we blijven aanhouden. De eerste winsten in 1985 werden gezaaid door Jozef Lieckens. In ons toenmalig regenboogtruitje bracht hij voor Lotto 20 overwinningen binnen.

 

Natuurlijk zijn het niet enkel Belgen die bij ons de kans krijgen. Er waait ook buitenlandse wind door onze ploeg. De allereerste buitenlander werd ludiek ‘de kiwi’ genoemd. Eenmaal raden van waar Eric McKenzie was.

 

Een terugblik is altijd fijn, maar binnen Lotto Soudal wordt er vooral naar de toekomst gekeken. Vandaag, 35 jaar later, mogen weer heel wat jonge renners zich laten zien. De jongste knaap is Florian Vermeersch, een 20-jarige Oost-Vlaming die een tijdje geleden de switch van het veldrijden naar de weg maakte. En dat bleek een slimme zet, want nu rijdt hij tussen ‘de grote mannen’. De oudste renners, waarvan Florian ongetwijfeld de kneepjes van het vak zal leren, zijn Adam Hansen en Philippe Gilbert. Wij lijsten voor jullie enkele interessante weetjes op over het veelbelovende team van 2020.

​​​​​​​ Ancien in het wielercircuit: Philippe Gilbert heeft al het meest aantal kilometers op zijn chronometer. Al sinds 2013 zet hij als profrenner straffe prestaties neer.

Vers rennersbloed: Ons team wordt dit seizoen versterkt door heel wat nieuwkomers. 6 daarvan komen over van andere teams, maar 2 renners komen uit onze eigen selectie. Kobe Goossens en Florian Vermeersch groeiden door in eigen huis en zijn warmgedraaid voor hun lancering in de profwereld.

Nieuwe renners

 

Weetje

Philippe Gilbert

(Deceuninck - Quick Step)

Philippe Gilbert won al 4 keer de Kristallen Fiets en werd tot driemaal toe sportman van het jaar.

John Degenkolb

(Trek - Segafredo)

John Degenkolb kan het heel goed vinden met oud-renner Marcel Kittel. De twee waren ook een tijdje ploegmaten.

Jonathan Dibben

(Madison Genesis)

Jonathan Dibben wordt ingezet als lead-out voor de sprint. Hij reed in het verleden onder andere voor Team Sky.

Steff Cras

(Team Katusha Alpecin)

Als eerstejaarsbelofte, in 2015, reed Cras voor de opleidingsploeg van Lotto Soudal. In dat jaar werd hij onder meer tiende in het eindklassement van de Ronde van de Isard.

Stefano Oldani

(Kometa Cycling Team)

De 21-jarige Italiaan komt van Kometa, het continentale talententeam van Alberto Contador en Ivan Basso.

Matthew Holmes

(Madison Genesis)

Matthew Holmes laat met zijn ritoverwinning in de Tour Down Under meteen zien dat hij de promotie naar World Tour absoluut verdient.

Kobe Goossens

/

Kobe Goossens wordt omschreven als een echte klassementsrenner, maar heeft ook kaas gegeten van het klimwerk.

Florian Vermeersch

/

Florian, vorig jaar Belgisch kampioen bij de beloften, is niet alleen de jongste binnen de wielerploeg. Hij is ook nog eens jongste gemeenteraadslid van de gemeente Lochristi.

Lotto Soudal Ladies

Onze dames, de Lotto Soudal Ladies, beginnen ook vol verwachtingen aan hun seizoen. De ploeg bestaat dit jaar uit 14 eliterensters en 2 jeugdrensters. Daarvan zijn er 6 nieuwkomers: Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke, Teuntje Beekhuis, Ariana Fidanza, Lone Meertens, Abby-Mae Parkinson en Christina Siggaard.

De 8 rensters die we zien terugkomen zijn Danique Braam, Alana Castrique, Dani Christmas, Annelies Dom, Lotte Kopecky, Thi That Nguyen, Julie Van De Velde en Cameron Vandenbroucke. Jeugdrensters Emke De Keyser en Julie Roelandts blijven ook bij de ploeg.